УЗ може зробити платним Wi-Fi в поїздах "Інтерсіті+" і на вокзалах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ може зробити платним Wi-Fi в поїздах "Інтерсіті+" і на вокзалах

Казна та Політика
718
Wi-Fi в поїздах “Інтерсіті+” і на вокзалах може стати платним, повідомив в інтерв’ю телеканалу “112 Україна” в. о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
“Wi-Fi на сьогодні забезпечені поїзди категорії “Інтерсіті+”. Ми продовжуємо роботу, пов’язану з поліпшенням якості сигналу і з якістю пропускної здатності трафіку. Тут є один принциповий момент, на який ми всі не наважимося. Ви знаєте, що на сьогодні це безкоштовна послуга. Водночас у більшості країн Європи, де в поїздах надається послуга Wi-Fi, вона платна”, – сказав він.
За словами Кравцова, УЗ розглядає кілька шляхів вирішення цієї проблеми. “Перший – це залишити послугу безкоштовною і покращувати її якість в нинішньому стані, другий – зробити її платною для пасажирів”, – зазначив він.
Відповідаючи на питання, чи потрібен буде пасажирам ключ до Wi-Fi, керівник ПАТ зазначив, що можливі різні підходи – ключ, пароль, QR-коди. Можливий також захід банківською карткою або використання реклами. “Такий рекламний підхід дозволяє окупити витрати на розширення мережі. Приклади цього вже є – в аеропортах. І ми плануємо реалізацію такої концепції на залізничних вокзалах. Отримуючи півгодинний, часовий або десятихвилинний доступ до мережі, пасажир отримує рекламний контент, який оплачує рекламодавець”, – пояснив Кравцов.
На питання, який з варіантів буде обраний і коли він буде затверджений, керівник “Укрзалізниці” наголосив, що це залежить від переговорів з підрядниками і від економічних умов, оскільки компанія хоче реалізувати цей проект без додаткових витрат для себе.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас