Т.в.о. голови банкнотно-монетного двору НБУ затверджено на посаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Т.в.о. голови банкнотно-монетного двору НБУ затверджено на посаді

Казна та Політика
257
Тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора Банкнотно-монетного двору Національного банку України (НБУ) Володимир Баглай 23 січня був затверджений на посаді, повідомляється на веб-сайті центробанку.
За даними НБУ, В. Баглай працює на Банкнотно-монетному дворі з 2009 року, починаючи з посади інженера-технолога. До призначення в листопаді 2017 року т.в.о. голови, він з жовтня 2015 року був першим заступником керівника підприємства.
В. Баглай в 2000 році закінчив Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут” за спеціальністю “Технологія друкованих видань”. Вільно володіє англійською мовою.
“В. Баглай працює на Банкнотно-монетному дворі вже вісім років. Він досконало знає всі етапи цього складного виробничого процесу і всі боки цього підприємства, розуміє важливість дотримання високих стандартів якості продукції. Упевнений, що професіоналізм, досвід численних міжнародних переговорів і бездоганна ділова репутація В. Баглая будуть сприяти його ефективній роботі на цій відповідальній посаді”, – прокоментував призначення т.в.о. голови НБУ Яків Смолій.
Він також додав, що одним з головних пріоритетів у діяльності нового керівника стане закріплення позицій Банкнотно-монетного двору на світовому ринку виробництва захищеного паперу і грошових знаків.
Раніше Банкнотно-монетний двір очолював Сергій Іванюта. За даними НБУ, він звільнився з посади за власним бажанням у листопаді 2017 року.

Довідка Finance.ua:

  • Банкнотно-монетний двір НБУ в даний час на 100% забезпечує потребу України у виготовленні власної грошової одиниці: банкнот, розмінних і обігових монет, а також бланків цінних паперів, державних нагород і великого асортименту сувенірної продукції.
  • Річна потужність виробництва складає 1.8 млрд банкнот (як для внутрішніх, так і для зовнішніх замовлень), 1,2 млрд обігових монет, близько 1 млн пам’ятних монет з дорогоцінних і недорогоцінних металів, 3,5 тис. тонн банкнотного та захищеного паперу, а також близько 200 тис. державних нагород (орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій України).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас