НБУ прокоментував ситуацію з продажем української "дочки" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прокоментував ситуацію з продажем української "дочки" Сбербанку

Фондовий ринок
1659
Національний банк України (НБУ) продовжує вивчати пакет документів на погодження придбання АТ “Паритетбанк” (Білорусь) істотної участі в ПАТ “Сбербанк” (Київ), повідомили в прес-службі центробанку.
“Зараз отримані НБУ документи для погодження набуття істотної участі в ПАТ “Сбербанк” знаходяться на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде поінформовано додатково”, – повідомили в прес-службі НБУ.
У Нацбанку також нагадали, що згідно зі ст. 34 закону України “Про банки і банківську діяльність”, регулятор розглядає відповідні документи протягом трьох місяців від дати отримання повного пакета.
Як повідомлялося, НБУ 21 грудня 2017 року отримав від Управління справами президента Республіки Білорусь пакет документів на погодження набуття через АТ “Паритетбанк” істотної участі в ПАТ “Сбербанк” (Київ) у розмірі 100% його статутного капіталу.

Довідка Finance.ua:

  • Сбербанк (Київ, раніше – дочірній банк Сбербанку Росії, до цього – банк “НРБ”) заснований в 2001 році.
  • Його єдиним власником є Сбербанк Росії.
  • Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром активів (40,69 млрд грн) банк займав 9-е місце серед 88 діючих у країні банків.
  • Паритетбанк (Мінськ), згідно з інформацією на його сайті, зареєстрований в 1991 році. Державі в особі Управління справами президента належить 99,8267%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас