Угоду з продажу української "дочки" Сбербанку структуровано, очікується рішення регулятора - Греф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угоду з продажу української "дочки" Сбербанку структуровано, очікується рішення регулятора - Греф

Фондовий ринок
672
Угоду з продажу українського дочірнього банку Сбербанку РФ вже структуровано, повідомив голова Сбербанку Росії Герман Греф журналістам в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
“У нас все підготовлено, питання – дадуть нам дозвіл на продаж чи ні – це головне. Угоду, в принципі, структуровано, чекаємо згоди регулятора”, – сказав Г. Греф.
Національний банк України (НБУ) 22 грудня 2017 року оголосив про отримання від Управління справами президента Білорусі пакету документів на погодження набуття через білоруський Паритетбанк опосередкованої участі в українському Сбербанку в розмірі 100%.
Раніше інтерес до купівлі українського Сбербанку виявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Паритетбанк і через нього безпосередньо українську “дочку” Сбербанку РФ.
Спочатку влада Білорусі схвалила продаж бізнесмену держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В. Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається власністю його поточного власника – Республіки Білорусь.
Раніше в Сбербанку вже була домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбулася. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову і синові власника НК “Русснєфть” Михайла Гуцерієва Саїду у погодженні набуття істотної участі в ПАТ “Сбербанк” (Україна).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас