Біткойн втратить 90% вартості - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн втратить 90% вартості - експерт

Фінтех і Картки
4171
Ветеран Волл-стріт, директор з інвестицій компанії Bleakley Advisory, що управляє активами на 3,5 млрд доларів, Пітер Буквар приєднався до хору пророків криптоапокаліпсиса: «Коли щось дорожчає за такою параболою, зазвичай це закінчується там же, де ця парабола починалася».
Буквар поділився своїми прогнозами в інтерв’ю CNBC: на його думку, ринок біткойна — це класична бульбашка: «Не здивуюся, якщо протягом року (вартість біткойна) впаде до $1-3 тисяч». Стільки найпопулярніша криптовалюта коштувала близько року тому. У вівторок курс коливався біля позначки в $10,6 тисячі. Прогноз експерта означає, що максимум за два роки біткойн втратить близько 90% від нинішньої вартості.
Інвестор пов’язує популярність криптовалют з політикою кількісного пом’якшення, яку проводили регулятори в США і Європі. Центробанки (або Федеральний резерв у випадку з США) при цьому скуповують активи за рахунок електронної емісії, приводячи на ринок більше грошей — своїх, а слідом за ними і натхненних інвесторів.
Буквар вважає, що приплив додаткових грошей в економіку і зробив популярними криптовалюти: інвесторам знадобилися нові активи для вкладень. Зараз процентні ставки зростають, гроші стали більш дорогими, і це ставить під питання продовження жвавого зростання. Буквар звертає на це увагу і в своєму Twitter, наводячи як приклад графік ставки LIBOR — середньої ціни міжбанківського кредиту.
Варто ринку криптовалюти одного разу просісти, і ставлення інвесторів до ризикових активів одразу зміниться, прогнозує він. Традиційний фондовий ринок теж постраждає, але цей «побічний збиток» буде обумовлений психологією, а не спадом економіки, вказує Буквар. За криптовалютами він такого міцного фундаменту не бачить. Посилення впливу крипторинку на динаміку традиційних цінних паперів відзначають і інші фінансові аналітики.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас