Рада ЄС вилучила декілька країн зі списку "податкових гаваней" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ЄС вилучила декілька країн зі списку "податкових гаваней"

Світ
652
Рада ЄС оголосила про вилучення восьми юрисдикцій з раніше узгодженого списку країн-“податкових гаваней”, які не співпрацюють з владою Євросоюзу в питанні оздоровлення оподаткування. Про це Рада Євросоюзу повідомила у вівторок, 23 січня.
“Барбадос, Гренада, Макао, Монголія, Об’єднані Арабські Емірати, Панама, Республіка Корея, Туніс переходять в окрему категорію юрисдикцій, які підлягають щільному моніторингу”, – йдеться в комюніке прес-служби Ради ЄС.
У повідомленні пояснюється, що 23 січня 2018 року Рада ЄС “погодилася з тим, що вилучення зі списку було виправданим з урахуванням експертної оцінки зобов’язань, взятих цими країнами для усунення недоліків, виявлених ЄС”.
“У кожному разі зобов’язання були підкріплені листами, підписаними на високому політичному рівні”, – йдеться в комюніке.
Прийнятим рішенням в списку юрисдикцій, які не співпрацюють, залишаються дев’ять з оголошених 5 грудня 2017 року сімнадцяти країн-“податкових гаваней”, уточнюється в документі. Це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Самоа, Сент-Люсія, і Тринідад і Тобаго.
Як відомо, ЄС прийняв рішення створити єдиний “чорний список” після чергового витоку офшорних документів під назвою Panama Papers. Публікація знову порушила питання про законність і прозорість “податкових гаваней”.
В цілому “райські багатії” приховали в офшорах на території 19 острівних держав близько 8 трильйонів євро. Як стало відомо світовим ЗМІ, за допомогою податкових притулків транснаціональні корпорації щорічно переміщують понад 600 млрд євро.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що 11 країн можуть увійти в чорний список “податкових гаваней”, який має бути затверджений ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас