Екс-співробітник "Брокбізнесбанку" отримав п'ять років умовно за розорення фінустанови - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-співробітник "Брокбізнесбанку" отримав п'ять років умовно за розорення фінустанови - ЗМІ

Кримінал
944
Колишній заступник директора Департаменту інвестиційної діяльності АТ “Брокбізнесбанк” Юрій Виноград був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно.
Про це повідомляють “Наші гроші”, посилаючись на вирок Подільського райсуду Києва від 9 січня 2018 року.
Зазначається, що суд затвердив угоду Винограда з заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком про визнання винуватості.
Також Виноград визнав себе винним в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича. Мова йде про участь в окремому структурному підрозділі Сергія Курченка, заволодіння чужим майном і приховування важливих документів. Виноград також визнав, що взяв безпосередню участь в незаконному виведенні 1,44 млрд гривень з “Брокбізнесбанку” в січні 2014 року шляхом видачі кредитів фіктивним фірмам, підконтрольним Курченку.
“Згідно з укладеною із Столярчуком угодою, Виноград відшкодував державі 5 тис. гривень та отримав 5 років умовно. Це покарання є м’якшим за нижчу межу за інкриміновані Винограду злочини. Також йому не призначено додаткових покарань (заборона обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та конфіскація майна)”, — йдеться в повідомленні.
Проте у вироку зазначено, що “Виноград надав свідчення, що викривають членів злочинної організації і мають доказове значення для встановлення обставин у виведенні 1,44 млрд гривень з “Брокбізнесбанку” та інших злочинів, скоєних зазначеною організацією”.
Нагадаємо, Печерський районний суд Києва не передав майно медіахолдингу UMH group, що належить бізнесмену-втікачу часів екс-президента Віктора Януковича Сергію Курченку, Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас