США перенесуть посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США перенесуть посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 р.

Світ
98
Американське посольство в Ізраїлі буде перенесено з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 року, цитує газета Haaretz заяву віце-президента США Майка Пенса.
Раніше у Вашингтоні припускали, що перенесення посольства може зайняти три-чотири роки. Однак в січні 2018 року прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що на його думку, це відбудеться протягом найближчого року.
Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 6 грудня 2017 року оголосив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і початок підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. Пізніше держсекретар Рекс Тіллерсон припустив, що це станеться “не раніше як через три роки, хоча і це досить оптимістично”.
Влада Палестини заявила, що Єрусалим є столицею їхньої держави, і відкликала свого офіційного представника зі Сполучених Штатів Америки для консультацій.
Також Палестинські лідери проголосували за припинення визнання Ізраїлю державою в зв’язку з рішенням президента Дональда Трампа визнати Єрусалим ізраїльською столицею.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас