Відсутність траншу від МВФ до липня буде свідчити про припинення програми - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсутність траншу від МВФ до липня буде свідчити про припинення програми - НБУ

Казна та Політика
1985
Національний банк вважає, що якщо Україна не отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до липня, то програма співпраці, ймовірно, припиниться.
Про це повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.
Раніше Національний банк прогнозував отримання 2-х траншів від МВФ в першому і третьому кварталі 2018 року на загальну суму 3,5 млрд доларів.
Однак через уповільнення проведення реформ транш, швидше за все, буде перенесений на 2-й квартал.
“Зараз ми заново оцінюємо, наскільки це ймовірно, але чисто технічно, перший квартал уже не виглядає реальним. Більш реалістично вже отримання траншу в 2-му кварталі. Коли ми отримаємо транш, в першому чи другому кварталі значення для інфляції особливого немає. Важливіший сам факт продовження співпраці”, – повідомив Сологуб.
На думку заступника глави НБУ, відсутність рішення щодо траншу МВФ до кінця другого кварталу (кінця червня) буде свідчити про те, що поточна програма EFF з високою ймовірністю вже не відновиться.
“Якщо теоретично український уряд за 2 місяці до виборів захоче прийняти купу непопулярних реформ, то гроші він отримає. Але питання в тому, що ймовірність цього низька”, – відповів він на запитання про те, чи виділяє МВФ кредити країнам, в яких мають відбутися вибори.

Довідка Finance.ua:

  • Останній раз Україна отримувала транш від МВФ в квітні 2017 року на 1 млрд доларів.
  • Однією з ключових вимог до України для отримання наступного траншу є створення Антикорупційного суду.
  • Також МВФ виступає за доопрацювання прийнятої пенсійної реформи, проведення земельної реформи та підвищення цін на газ.
  • Перший транш на 5 млрд доларів Україна отримала в березні 2015 року, другий – на 1,7 млрд доларів у серпні 2015 року, третій – на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий – на 1 млрд доларів в квітні 2017 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас