Більш ніж половина компаній світу були атаковані за допомогою програм-криптомайнерів - Check Point — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більш ніж половина компаній світу були атаковані за допомогою програм-криптомайнерів - Check Point

Фінтех і Картки
559
Поширення шкідливих програм для майнінгу криптовалют різко збільшилося в грудні 2017 року, зловмисники атакували 55% компаній світу, йдеться в дослідженні ізраїльської компанії Check Point Software Technologies Ltd., що спеціалізується на інтернет-безпеці.
При цьому 10 різновидів шкідливого ПЗ потрапили в топ-100 найбільш активних кіберзагроз, в тому числі два різновиди (CoinHive і Cryptoloot) увійшли в трійку лідерів. Використовуючи криптомайнери, зловмисники захоплюють контроль над центральним процесором або відеокартою і використовують їх ресурси для видобутку криптовалюти.
Check Point виявила, що шкідливе ПЗ цілеспрямовано впроваджується в популярні веб-сайти без відома користувачів, більшість таких сайтів – це сервіси стримінгових медіа і файлообмінники. Хоча в основному такі сервіси є легальними, їх можна зламати, щоб генерувати більше потужності і отримувати дохід, використовуючи до 65% ресурсів користувацьких пристроїв.
“Користувачі все частіше використовують ПЗ для блокування реклами, тому веб-сайти стали використовувати ПЗ для майнінгу криптовалюти як альтернативне джерело доходу, – зазначає керівник групи Threat Intelligence компанії Check Point Software Technologies Майя Хоровіц. – На жаль, часто це відбувається без відома користувачів, чиї процесори використовуються для криптомайнінгу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас