Збільшено допомогу непрацездатним переселенцям на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшено допомогу непрацездатним переселенцям на житло

Нерухомість
415
Кабінет міністрів України збільшив суму щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам з числа пенсіонерів та дітей для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, до 1 тис. грн.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.
Згідно з проектом рішення, який має агентство, сума щомісячної допомоги для пенсіонерів і дітей збільшена з 884 грн до 1 тис. грн.
Крім того, Кабмін змінив максимальну суму допомоги на сім’ю, яка раніше становила 2,4 тис. грн (і 3,4 тис. грн для сімей з людьми з інвалідністю) – тепер Кабмін встановив, що загальна сума допомоги на сім’ю не може перевищувати 3 тис. грн, для сімей з людьми з інвалідністю 3,4 тис. грн, а для багатодітних сімей – 5 тис. грн.
“Нами готується ще проект до положення про порядок призначення субсидій, яким ми спростимо доступ внутрішньо переміщених осіб до отримання субсидій, коли їм будемо призначати на підставі декларування ними повного складу сім’ї, яка потребує субсидії, тобто без реєстрації та без наявності договору оренди приміщення”, – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас