Хомутинник розповів, навіщо купує акції "Кернелу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хомутинник розповів, навіщо купує акції "Кернелу"

Фондовий ринок
972
Інвестиційний фонд Cascade Investment Fund скуповує акції “Кернел” через недооціненість компанії в аграрному секторі.
Про це розповів бенефіціар Cascade Investment Fund, народний депутат, співголова парламентської групи “Відродження” Віталій Хомутинник в інтерв’ю AgroPolit.com, повідомляє ЕП.
“Фонд почав скуповувати акції “Кернел” ще 5 років тому. Не можна купити якийсь пакет за день, тиждень, місяць і навіть за рік, тому що обсяги на біржі обмежені. Це частина стратегії інвестиційного фонду”, – сказав Хомутинник.
“Чому “Кернел”? Це публічна компанія, розміщена на Варшавській біржі. Я вважаю, що це найкраща диверсифікована компанія в аграрному секторі і вона, безумовно, недооцінена”, — пояснив нардеп.
Прямої відповіді на запитання про те, яка частка акцій “Кернел” зараз належить підконтрольному йому інвестфонду, Віталій Хомутинник не дав.
“Я не володію цією інформацією, тому що особисто (як фізична особа) нічого не купую. В іншому випадку вони були б відображені в моїй електронній декларації. Але інвестиційний фонд, до якого я маю стосунок як бенефіціар, купує акції не тільки “Кернел”, але і різних компаній. Але скільки там у нього на балансі акцій, що продається і купується — не володію цією інформацією, тому що не маю операційного стосунку до інвестиційного фонду”, — зазначив він.
Раніше повідомлялося, що компанія Cascade Investment Fund збільшила частку акцій в Kernel Holding S. A до 6,59%.

Довідка Finance.ua:

  • “Кернел” — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії.
  • Андрій Веревський через Namsen LTD володіє 39,47% акцій “Кернел”, інша частина перебуває у вільному обігу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас