Долар по 35: три простих кроки як на цьому заробити в 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар по 35: три простих кроки як на цьому заробити в 2018

Валюта
11827
На початку 2018 року курс долара без перешкод закріпився над рівнем 28,5 грн/дол. І дана тенденція зростання в майбутньому буде тільки продовжуватись. Варто зауважити, що уряд України в 2017 році зробив прогноз, згідно з яким гривня буде падати по відношенню до долара США в період 2018-2020 р до рівня 31 гривню за долар. Свою експертну оцінку з цього приводу дали фінансові аналітики компанії Центр Біржових Технологій та Телетрейд.
Своїм прогнозом про курс гривні і як на цьому можна заробити поділився фінансовий експерт компанії Центру Біржових Технологій Сергій Шевчук:
“Економіка України зараз знаходиться практично на етапі формування і звичайно це відбивається на курсі національної валюти. Економіка країни не стабілізувалася після “майдану” і на це потрібні десятки років при поточних темпах. Я абсолютно впевнений в тому, що глобально курс гривні буде знижуватися в порівнянні з доларом США і на це є кілька причин. По-перше, Україна експортно-орієнтованих країна, а в таких країнах монетарна політика держави спрямована в основному на ослаблення нацвалюти. По-друге, як показує технічний аналіз, за останні 2 роки українська гривня в середньому за рік слабшає на 2 гривні і я вважаю, що така тенденція триватиме.
Як же заробити на ослабленні гривні? Варто зауважити, що українська економіка і курсоутворення гривні піддається циклічним рухам, а саме: гривня зміцнюється в період весна-літо і слабшає – осінь-зима. Для того щоб зберегти і заробити на слабкій національній валюті, по-перше, я раджу, в квітні починати продавати, а в кінці серпня купувати валюту. Адже за моїми прогнозами курс в кінці 2018 року на рівні 30 грн / дол.”
Фінансовий експерт ГК TeleTrade Богдан Терзі стверджує, що гривню чекає курс 35 і дає ще дві додаткові рекомендації:
“Я згоден з Сергієм, що гривня буде слабшати, але вважаю, що його прогноз досить оптимістичний. Поки глобальних перспектив на зміцнення гривні немає і в найближчі кілька років не передбачається. Більш того, наступний рік для нас буде достатньо складним, адже Україна має до 2019 року повернути своїм зовнішнім кредиторам понад $11 млрд. Плюс ще корпоративні борги понад $20 млрд. Тому в 2018 році гривні буде важче ніж в 2017. Доларів в країні стане менше і іноземна валюта буде дорожчати. Держава може шукати нові кредити для погашення старих, але це буде не просто і суми будуть незначні.
За моїми особистими прогнозами до кінця 2018 року гривня знизиться до позначки 35 грн / дол. Я раджу, інвестувати гроші не в долар, а в євро та швейцарський франк. У 2018 ці дві валюти будуть дорожчати сильніше інших. І останнє! Валюти не єдине, що може принести дохід. Рекомендую досвід західних колег, де основні свої заощадження люди тримають не в грошах, а в акціях великих компаній. Я раджу придивитися до покупок двох акцій – Ebay і General Electric. З огляду на сьогоднішню ринкову ситуацію, акції цих компаній є недооціненими і можуть в 2018 році зрости більш ніж на 50%. “
За матеріалами:
TeleTrade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас