Citigroup першим з банків Волл-стріт оприлюднив дані про зарплати чоловіків і жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup першим з банків Волл-стріт оприлюднив дані про зарплати чоловіків і жінок

Особисті фінанси
587
Citigroup Inc. першим з найбільших банків США оприлюднив інформацію про різницю у зарплатах між співробітниками і співробітницями.
Дані показали, що чоловіки отримують в середньому на 1% більше за жінок, а представники білого населення – на 1% більше, ніж етнічні меншини.
Відзначається, що дані були вибірковими і стосувалися тільки США, Великобританії та Німеччини. Крім того, вони були скориговані з урахуванням таких факторів, як посада співробітників і їхній рівень в корпоративній ієрархії.
Як вказують експерти, звіт Citigroup може не повною мірою відображати ситуацію з гендерною нерівністю у фінансовій сфері. Зокрема, жінки частіше за чоловіків йдуть з роботи раніше, ніж дослужаться до високих посад. Так, жінки становлять 51% всього штату співробітників Citi в світі, проте на позиціях середнього рівня їх частка становить лише 42%, серед топ-менеджменту – 43%.
Citigroup вирішив оприлюднити інформацію про зарплати у відповідь на кампанію, організовану фондом Arjuna Capital, що є міноритарним акціонером усіх шести найбільших банків США, пише Financial Times.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас