Казахстан і США укладуть контракти на суму понад $7,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан і США укладуть контракти на суму понад $7,5 млрд

Світ
453
Казахстан і США укладуть більше 20 контрактів на суму $7,5 млрд, повідомив президент Нурсултан Назарбаєв.
“$50 млрд інвестицій надійшло в Казахстан від великих нафтових компаній США. Сьогодні ми візьмемо участь у круглому столі з представниками великого американського бізнесу, де буде укладено понад 20 контрактів на суму понад $7,5 млрд”, – сказав Н.Назарбаєв на брифінгу за підсумками переговорів з президентом США Дональдом Трампом, слова якого наведені в поширеному повідомленні.
Як вказано в прес-релізі, низка комерційних контрактів і документів включає нові угоди між компаніями Boeing, GETransportation, GEDigital, Chevron, Air Astana, Scat, “Казахстан темір жоли”, фонд національного добробуту “Самрук-Казина”.
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв провів зустріч з діловими колами США, повідомила прес-служба глави держави.
В рамках офіційного візиту глави держави було підписано понад 20 комерційних документів про інвестиційну та торгово-економічну співпрацю, які спрямовані на реалізацію проектів у сфері авіації та космічних досліджень, нафтохімічної та сільськогосподарської галузі, а також проектів у галузі інфраструктурного розвитку.
Крім того, в рамках візиту було укладено три міжурядові угоди – Угоду про нестягнення плати за аеронавігаційне обслуговування державних повітряних суден; Протокол до Угоди про забезпечення комерційного залізничного транзиту через територію Республіки Казахстан; Угоду про вдосконалення міжнародної податкової дисципліни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас