Китай стане найбільшим інвестором в "зелену" енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай стане найбільшим інвестором в "зелену" енергетику

Енергетика
903
Китай рухається до світового лідерства в сфері відновлюваної енергетики, хоча є найбільшим у світі джерелом викидів парникових газів і досі інвестує в вугілля.
Про це пише The Guardian.
Однак, в останні роки Китай став найбільшим інвестором в свою “зелену” енергетику.
Згідно з доповіддю Інституту енергетичної економіки та фінансового аналізу, зараз країна знаходиться на шляху до того, щоб стати провідним міжнародним інвестором в ВДЕ.
“У міру того, як глобальний перехід на відновлювані джерела енергії набирає обертів, а технології акумуляторів і електромобілів удосконалюються, Китай ставить для себе завдання домінувати в цих секторах в глобальному масштабі, в найближчі десятиліття”, – йдеться в звіті.
IEEFA визначив рекордні витрати Китаю – понад 44 млрд доларів на міжнародні проекти, пов’язані з відновлюваною енергетикою.
Зараз діє китайський проект “Один пояс, один шлях”, що стимулює інвестиції в інфраструктуру вздовж стародавніх торгових шляхів і веде до випереджаючого зростання країни.
Зокрема з Китаю експортували сонячних панелей і обладнання на 8 млрд доларів, тим самим випередивши США і Німеччину в експорті екологічно чистих товарів і послуг.
Водночас американці вийшли з Паризької кліматичної угоди і відновили свою підтримку вугільної промисловості.
В рамках своїх Паризьких зобов’язань, Китай зобов’язався подолати пік викидів до 2030 року, в цей же час він докладає максимум зусиль для якнайшвидшого виконання зобов’язань.
Це також збільшило б його частку ВДЕ і ядерної енергетики до 20%.
У доповіді йдеться, що в серпні 2017 року, в результаті злиття найбільшої китайської вугільної компанії “Shenhua Group Corp” з однією фірмою з “великої п’ятірки” електроенергетики, “China Guodian Corp”, була утворена China Energy Investment Corp – найбільша в світі енергетична компанія, і зростання Shenhua більше не залежить від видобутку вугілля.
Також зазначається, що Китай “більш повно, ніж інші економіки” забезпечений поставками сировини, такої як літій, нікель і кобальт, що дозволяє йому домінувати в виробництві акумуляторів і електромобілів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас