Шахраї знімають єврономери по всьому Києву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї знімають єврономери по всьому Києву

Кримінал
5281
Власників автомобілів з іноземною реєстрацією чекає чергова неприємність: шахраї, які і раніше промишляли крадіжкою номерних автомобільних знаків, тепер зосередили увагу на них. Але якщо номер української реєстрації відновити не складає труднощів, то знаки країн ЄС ніхто в Україні не видасть, чим і користуються ті, хто прагне наживи.
Начальник Центру громадських зв’язків главку МВС Київської області Микола Жукович розповів, що випадки крадіжки автомобільних знаків нерідкісні як з автомобілів з українською реєстрацією, так і на іноземних номерах, але щоб за злочинною схемою стояли саме ув’язнені, він у своїй практиці не стикався.
«Схема крадіжки автомобільних номерів така: знімають номерний знак, а для власника залишають записку з вимогою переказати вказану суму. В іншому випадку номер не повернеться до господаря. Кримінальне провадження у таких справах відкривається за фактом «Крадіжка», а якщо буде доведено, що метою зловмисників було отримання коштів, то справа перекваліфікується в «Шахрайство». У Київській області є випадки, коли ми встановлювали особи правопорушників і справа доходила до суду», – повідомив Микола Жукович.
Активіст громадської організації «ЗАВТРА», яка об’єднує власників транзитних авто, Павло Білецький додає, що на Заході також пройшла хвиля крадіжок номерних знаків.
«На Закарпатті, у Львівській області крали словацькі та польські автомобільні номери, потім вимагали у власника 2000 грн за повернення. І тепер уже власники міцно-міцно прикручують знаки, щоб ніхто зняти не міг. Що стосується пропажі номера, звичайно, потрібно звертатися до Нацполіції, тому що у них є база правопорушників, потенційно здатних на подібні дії. Чи перераховувати гроші, це дуже спірне питання. Дехто погоджувався на умови шахраїв і обмінював гроші на номери, але є і такі, хто переказував кошти, а автомобільні знаки йому ніхто не повертав», – повідомив Павло Білецький.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас