Прокуратура замовила економічну експертизу угод компанії Investment Capital Ukraine — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура замовила економічну експертизу угод компанії Investment Capital Ukraine

Казна та Політика
450
Розслідування щодо можливої ​​причетності компанії Investment Capital Ukraine (ICU) до виведення з України коштів ще триває, повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.
“Більше року тому ми допитали керівника цієї компанії, ми взяли під сумнів документи, що підтверджують легальність коштів і фінансових угод. Через це ми більше двох місяців тому відправили запит для проведення економічної експертизи в одну з судових експертних установ України. Зараз експертиза триває”, – сказав Є.Єнін.
Заступник генпрокурора додав, що діяльність посадових осіб як цієї компанії, так і державних банків і Нацбанку України є предметом низки інших кримінальних проваджень, що здійснюються в Генпрокуратурі і НАБУ.
Як зазначив Є.Єнін, вироку Краматорського суду передувало близько 30 інших вироків. Таким чином, до кримінальної відповідальності притягнуто понад 20 фізичних осіб. Серед них, як зазначив заступник генерального прокурора, є і чиновники вищого рівня, наприклад, заступники глав міністерств при Вікторі Януковичі.
Заступник генпрокурора також повідомив, що конфісковані кошти вже вісім місяців перебувають у державній казні і можуть витрачатися на потреби країни.
“У липні минулого року парламент України одноголосно проголосував за цільове використання цих коштів на соціальні проекти, наприклад, будівництво доріг, медицину, освіту і забезпечення обороноздатності країни”, – уточнив Є.Єнін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас