Якій валюті українці довіряють найбільше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якій валюті українці довіряють найбільше

Особисті фінанси
3025
Однією з пам’ятних подій 2017 року став сплеск інтересу до криптовалюти (біткойна), який не обійшов і Україну. По суті це нагадувало справжню золоту лихоманку. Втім, майбутнє криптовалюти залишається туманним: одні учасники ринку впевнені – рано чи пізно бульбашка криптовалют лусне. Інші прогнозують, що до 2020 року 1 біткойн буде коштувати більш ніж 30 тис. доларів.
Як показують результати грудневого соціологічного опитування компанії Research & Branding Group, в кінці 2017 р. кожен другий українець (50%) стежив за курсовими коливаннями на валютному ринку, тоді як 44% опитаних не цікавилися курсом валют, передає mresearcher.
Інтерес до курсових коливань на валютному ринку має низку соціально-демографічних особливостей. Так, серед чоловіків переважають ті, хто цікавиться курсом валют, а серед жінок кількість тих, хто цікавиться і не цікавиться даним питанням, приблизно рівна.
Серед українців у віці від 18 до 50 років кількість тих, хто цікавиться курсовими змінами на валютному ринку, майже вдвічі перевищує кількість тих, хто курсом валют не цікавиться, серед «п’ятидесятирічних» цікавиться і не цікавиться курсом валют приблизно рівна кількість опитаних, а серед тих, «кому за 60», тих, кому не цікавий курс валют, більш ніж удвічі більше, ніж тих, хто ним цікавиться.
У містах більше тих, хто курсом валют цікавиться, ніж тих, хто ним не цікавиться, а в сільській місцевості приблизно рівна кількість як тих, хто цікавиться, так і тих, хто не цікавиться курсом валют.
Інтерес до курсових коливань переважає серед жителів заходу і півдня України, тоді як на сході більше тих, хто курсом валют не цікавиться. У центральних областях приблизно рівна кількість як тих, хто цікавиться, так і тих, хто не цікавиться курсом валют.
Найбільшою довірою серед валют в українців користується долар США – саме в цій валюті на думку 43% жителів України найбільш вигідно і безпечно зберігати грошові заощадження. Далі з великим відставанням слідують євро (15%) і гривня (8%). Власне біткойн як найбільш надійну валюту назвали 2% українців.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас