АМКУ розглядає можливість купівлі Микитасем 25% акцій Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розглядає можливість купівлі Микитасем 25% акцій Промінвестбанку

Фондовий ринок
330
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає можливість купівлі депутатом Верховної Ради Максимом Микитасем 25% акцій Промінвестбанку (Київ), повідомила прес-служба АМКУ.
“Розпорядженням державного уповноваженого Антимонопольного комітету від 10 січня 2018 р. №02/3-р розпочато розгляд справи про концентрацію №24-25/1-18-Екк у вигляді придбання фізичною особою – громадянином України Микитасем Максимом Вікторовичем – акцій ВАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк”, що забезпечує досягнення 25% голосів у вищому органі управління товариства”, йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Нацбанку України 28 липня 2017 року вирішив відмовити в узгодженні придбання істотної участі в Промінвестбанку М.Микитасю і засновнику MosCityGroup Павлу Фуксу. Центробанк відзначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України.
В кінці минулого року заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що зазначені особи більше не можуть подавати документи на узгодження угоди.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ в грудні 2017 року повернув власнику і президенту групи DCH Олександру Ярославському на доопрацювання пакет документів для узгодження опосередкованого отримання істотної участі в Промінвестбанку в зв’язку з його некомплектністю.
  • Водночас голова ВЕБ Сергій Горьков заявив, що Внєшекономбанк в даний час не веде переговори про продаж Промінвестбанку О.Ярославському і не давав згоди на подачу ним документів в НБУ.
  • Промінвестбанк заснований в 1992 році. ВЕБ володіє 99,7% його акцій.
  • За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк займав 13-е місце за розміром активів (22,426 млрд грн.) серед 88 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас