Накопичувальна система пенсій не вимагатиме зростання податків - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальна система пенсій не вимагатиме зростання податків - Розенко

Казна та Політика
1262
Введення накопичувальної системи пенсійного забезпечення не призведе до збільшення розміру податків ні для працівників, ні для їхніх роботодавців, повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка на сторінці в Facebook.
“В Україні прийнято політичне рішення про введення з 1 січня 2019 накопичувальної системи. Я вважаю, що це буде поворотним моментом для пенсійної системи”, – зазначив Розенко. За його словами, є декілька механізмів формування внесків до накопичувальної системи.
“Це персональні внески людей, плюс у нас є ресурс, який можна використовувати за рахунок перерозподілу нинішніх податків. Наприклад, ми можемо на певну суму зменшити податок на дохід фізичних осіб і направити цю суму в накопичувальну пенсійну систему. Або зменшити ставку єдиного соціального внеску – це теж може бути одним з варіантів”, – пояснив віце-прем’єр.
“Головне – ні для роботодавців, ні для працівників, розмір їхніх податків не збільшиться. За рахунок перерозподілу коштів, я думаю, ми знайдемо механізм”, – підкреслив він.
Розенко зазначив, що вважає за доцільне вже зараз активніше використовувати механізм недержавного Пенсійного страхування, щоб отримувати вищу пенсію в майбутньому.
“Недержавне пенсійне страхування вже діє. Будь-яка людина може вже сьогодні вибрати недержавний пенсійний фонд і самостійно вносити туди кошти. І я закликаю людей активніше використовувати цей механізм, щоб не бути залежним від держави в майбутньому”, – процитувала прес-служба віце-прем’єра.
Він додав, що держава без сумніву буде фінансувати певний рівень пенсійного забезпечення, але за допомогою недержавних пенсійних фондів можна істотно підвищити собі пенсію. “Я не бачу ніяких ризиків по системі недержавних пенсійних фондів. Всі цивілізовані країни світу використовують цей механізм”, – підсумував віце-прем’єр-міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас