Британія має намір заборонити пластикову упаковку до 2042 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія має намір заборонити пластикову упаковку до 2042 року

Світ
223
Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що протягом 25 років у країні буде заборонено пластикову упаковку і пластикові відходи. Вже найближчим часом будуть введені збори за використання в магазинах одноразових пластикових упаковок і ємностей, таких як контейнери для фруктів, пише Phys.org.
«У наступні роки, я думаю, люди будуть вражені тим, як ми допускали використання такої кількості пластмас сьогодні, – заявила Мей. – Мільйон птахів і понад 100 тисяч морських ссавців і черепах помирають щороку від заплутування в пластикових відходах. У кожній третій рибі, спійманій в Ла-Манші, знаходять шматочки пластику. Це дійсно одне з найбільших екологічних лих нашого часу».
Однак лідери опозиції і представники правозахисних організацій засудили пропозиції прем’єр-міністра як недостатні. Так, Вінс Кейбл, лідер ліберальних демократів, четвертої за величиною партійної фракції в британському парламенті, заявив, що Об’єднане Королівство має «ліквідувати всі пластикові відходи, які можливо, вже зараз, а не в 2042 році». «Ці заходи не відповідають масштабам екологічної кризи, – каже Луїза Едж, активіст в Greenpeace UK. – Ми не можемо чекати ще 25 років, перш ніж ліквідувати викинутий пластик».
Проте, збір у п’ять пенсів ($0,7) за кожний проданий пластиковий пакет буде поширюватися на всі магазини в Англії. Він уже застосовується в інших частинах Об’єднаного Королівства. Уряд має намір заохочувати супермаркети впроваджувати вільне зберігання товарів, в яких продукти харчування зберігаються без пластикової упаковки.
«Ми повинні знизити попит на пластик, скоротити кількість пластмаси в обігу і поліпшити переробку, – додала Мей. – Щоб досягти цих цілей, ми будемо діяти на всіх етапах виробництва і споживання пластмаси».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас