Credit Suisse: «97% біткойнів належать 4% користувачів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse: «97% біткойнів належать 4% користувачів»

Фінтех і Картки
3666
Швейцарський банк Credit Suisse опублікував дослідження ринку криптовалют. З’ясувалося, що 97% всіх біткойнів зосереджені в руках 4% користувачів, пише Business Insider.
Аналітики Credit Suisse відправили клієнтам банку звіт про ринок криптовалют і блокчейна. Головний висновок – 97% всіх біткойнів утримують 4% криптовалютних гаманців. «Концентрація багатства у невеликої групи користувачів – чи то фізичні особи, чи біржі – означає, що кілька ключових гравців можуть мати величезний вплив на ринок біткойнів», – кажуть вони.
Credit Suisse: «97% біткойнів належать 4% користувачів»
Ці «ходлери», як їх називають в криптовалютному світі, тримаються за свої заощадження в біткойнах, як за скриню з золотом. В результаті ринок став дуже схильним до маніпуляцій. Саме цим, здебільшого, можна пояснити різкі стрибки курсу біткойна, який закрив рік зростанням на 1300% з капіталізацією в $320 млрд. Виходить, що 4% користувачів сукупно володіють біткойнами на $310 млрд.
Подібна концентрація багатства відображає ситуацію в світовій економіці в цілому. Так, згідно з листопадовим звітом Credit Suisse, 1% населення Землі володіє приблизно половиною світового багатства. На думку аналітиків банку, це вказує на використання біткойна виключно як інструменту для заощаджень, подібного до золота.
«Значні обсяги біткойна, мабуть, зберігаються як дорогоцінні активи, тим самим серйозно обмежуючи обіг і доступність криптовалют», – йдеться в дослідженні банку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас