Введення НБУ довгострокового рефінансування буде сприяти нарощуванню банками кредитування - Михайло Власенко, Голова Правління "Ідея Банк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення НБУ довгострокового рефінансування буде сприяти нарощуванню банками кредитування - Михайло Власенко, Голова Правління "Ідея Банк"

Кредит&Депозит
63
Введення НБУ з травня 2018 року нового інструменту з підтримки ліквідності банків – рефінансування строком від 1 до 5 років – сприятиме нарощуванню банками кредитування, вважає голова Правління Ідея Банк Михайло Власенко.
“Введення такого інструменту створить основу для відновлення довгострокового кредитування економіки, що сприятиме пожвавленню економічного зростання. Саме наявність короткострокових інструментів була перешкодою для фінансування довгострокових бізнес-проектів. Зараз, на нашу думку, банки почнуть використовувати цей інструмент для залучення ресурсів у Нацбанку та відповідно для фінансування проектів, які потребують довгих ресурсів. Цей крок НБУ є дуже позитивним сигналом для ринку, тепер банки зможуть розраховувати на підтримку НБУ та кредитувати малий і середній бізнес на більш довгі строки”, – сказав Михайло Власенко.
За його оцінкою, введення НБУ довгострокового рефінансування не впливатиме на курс гривні.
“Введений інструмент не буде мати істотного впливу на курс гривні внаслідок того, що контроль за обсягами і термінами розміщення зосереджений в руках НБУ, який у рамках своєї політики повинен контролювати обсяг коштів в економіці для збалансованого зростання промислового виробництва, з одного боку, і забезпечення закладених в бюджеті 2018 року макропоказників, в першу чергу – курсової і інфляційної складових, з іншого боку”, – сказав Михайло Власенко.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас