Майнери криптовалют можуть конкурувати з Аргентиною в електроспоживанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнери криптовалют можуть конкурувати з Аргентиною в електроспоживанні

Фінтех і Картки
669
Криптовалютам може знадобитися до 140 терават-годин електроенергії в 2018 році. Енергія, що може бути необхідна для майнінгу криптовалют в цьому році, порівнянна з усім споживанням електроенергії в Аргентині. Збільшення витрати електрики майнерами може служити драйвером зростання для виробників відновлюваної енергії в США і Китаї.
Про це повідомляє Bloomberg.
“Майнерам біткойна і інших криптовалют може знадобитися до 140 терават-годин електроенергії у 2018 році, що становить близько 0,6% від загального обсягу електроенергії в світі. Це більше, ніж очікувалося від обслуговування електромобілів в 2025 році”, – йдеться в дослідженні аналітика Morgan Stanley.
За даними звіту Bloomberg New Energy Finance, до кінця 2017 року попит на електроенергію на майнінг зріс до 20,5 терават-годин на рік. Це еквівалентно більш ніж половині терават-годин, споживаних щорічно найбільшою в світі гірничовидобувною компанією BHP Billiton Ltd. або десятій частині електроенергії, необхідної для Південної Африки. Нагадаємо, що месенджер Telegram планує створити власну блокчейн-платформу TON і криптовалюту Gram.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас