WeChat почне конкурувати з банками в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WeChat почне конкурувати з банками в Китаї

Технології&Авто
619
Китайський ІТ-гігант Tencent отримав ліцензію фонду взаємних інвестицій. Нова категорія фінансових послуг буде доступна майже 1 млрд китайців, які користуються месенджером WeChat, що належить компанії. До цього їм вже були доступні мобільні платежі, онлайн-страховки і мікрокредити.
Шеньчженьське представництво Комісії з регулювання ринку цінних паперів Китаю видало Tencent ліцензію фонду взаємних інвестицій. До цього ІТ-гігант міг виступати тільки як посередник між користувачами і сторонніми інвестфондами. Тепер Tencent зможе продавати паї своїм клієнтам безпосередньо – через месенджер WeChat в мобільній версії або через онлайн-платформу управління фінансами qian.qq.com на ПК. Ліцензія також дасть компанії більше свободи при продажу інших фінансових продуктів.
Як повідомляє South China Morning Post з посиланням на думки аналітиків, Tencent планує трансформувати свою систему платежів в розширену платформу з цілим спектром фінансових послуг. У компанії вже є ліцензія на проведення мобільних платежів, оформлення онлайн-страхування і надання мікрокредитів. Таким чином, компанія з півтрильйонними статками Tencent вступає в пряму конкуренцію з китайськими банками.
Масштаби впливу месенджера WeChat продовжують зростати. Через додаток китайці вже можуть подавати позови до суду, оплачувати судові витрати і навіть отримувати схвалення на розлучення. В кінці грудня також стало відомо, що уряд китайського міста Гуанчжоу планує запустити на базі WeChat віртуальну ID-картку, яка замінить громадянам паспорти.
Використання платіжної системи WeChat Pay вже стало стандартом в більшості магазинів і ресторанів Китаю. Експерти прогнозують, що в 2018 році WeChat Pay і платіжний сервіс AliPay, що належить Alibaba, обійдуть Visa і Mastercard за обсягом транзакцій на день. Завдяки фінансовим інструментам від Tencent і Alibaba Китай став одним з лідерів застосування фінтех-платформ. Близько 69% активних користувачів китайського інтернету в перше півріччя 2017 користувалися двома і більше фінтех-сервісами. За цим показником Китай перевершує інші країни.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас