Єврокомісія вимагає від соцмереж видаляти нелегальний контент за 120 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вимагає від соцмереж видаляти нелегальний контент за 120 хвилин

Світ
369
Європейська комісія вимагає від соціальних мереж посилити боротьбу з нелегальним контентом, зокрема, встановити короткі терміни для його видалення.
Про це повідомляє EUobserver.
У вівторок у Брюсселі відбулася закрита зустріч кількох єврокомісарів і представників близько 20 компаній з протидії поширенню нелегального контенту.
Комісар ЄС з внутрішніх справ Дмітріс Аврамопулос зазначив, що видалення подібної інформації не повинно займати більше двох годин.
“Інформація про видалений зміст повинна бути надана правоохоронним органам, щоб в подальшому вона могла бути використана як доказ у проведенні розслідувань”, – сказав він.
Ця вимога є частиною більш широких зусиль ЄС змусити компанії вдаватися до швидших дій проти інтернет-контенту, який підбурює до ненависті, насильства і тероризму.
Єврокомісія у вересні минулого року заявила, що “те, що незаконне в офлайні, також є незаконним в інтернеті”, хоча національні правила можуть відрізнятися.
Інтернет-платформам доведеться дивитися на правила окремих країн-членів, щоб зрозуміти і застосувати відповідні дії, а потім вирішити, чи потрібно видалити інформацію.
“Сьогодні ми обговорювали з представниками галузі необхідність швидших дій, якщо це можливо на добровільній основі, – але, якщо необхідно, ми розглянемо подальші кроки”, – сказав після зустрічі єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас