В Австралії пройшли успішні випробування легкого електролітака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії пройшли успішні випробування легкого електролітака

Технології&Авто
551
Навчально-тренувальний електролітак Alpha Electro, розроблений словенським стартапом Pipistrel, пройшов перший етап тестування в Австралії. Повітряне судно проходило льотні випробування в аеропорту міста Перт. У майбутньому його планують використовувати для польотів на острів Роттнест, розташований в 18 км від континентального узбережжя Західної Австралії.
Двомісний літак на електротязі Alpha Electro здатний перебувати в повітрі протягом години і досягати крейсерської швидкості 85 вузлів (157 км/год). Розробку літака веде словенський стартап Pipistrel, який планує випускати надлегкі літальні апарати на заводах у Китаї.
Паралельно з цим компанія тестує свої розробки по всьому світу. Як повідомляє ABC News, на початку січня випробування електролітака Alpha Electro стартували в Австралії, в аеропорту міста Перт. На території аеропорту встановили потужну систему заряджання, яка живить повітряне судно. На повний цикл зарядки двох літій-іонних батарей йде всього година.
Alpha Electro оснащений 60-кіловатним електромотором з 80 к. с. від Siemens і акумуляторами – приблизно такими ж, які встановлені в електромобілях Tesla. Передбачається, що до повного зносу батарей електролітак зможе пролетіти в цілому 1000 годин. При цьому собівартість однієї години перебування в польоті Alpha Electro становить всього $3, тобто всього одну десяту від суми, потрібної для польоту літака на пальному.
Ще одна перевага розробки Pipistrel – це низький шум. У польоті судно рухається беззвучно – точно так само, як електромобіль.
В середині січня в Перті стартують курси з управління електролітаком. В майбутньому літальні апарати словенського стартапу планують використовувати для польотів на острів Роттнест, розташований неподалік від Перта. Передбачається, що аеротаксі буде доставляти на острів відпочиваючих в сезон відпусток.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас