Порошенко сподівається, що податок на виведений капітал стягуватимуть з 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко сподівається, що податок на виведений капітал стягуватимуть з 2019

Казна та Політика
934
Президент Петро Порошенко сподівається, що запропонований ним податок на виведений капітал в Україні запровадять з 2019 року.
Про це Глава держави написав у статті “Мир та розвиток” для спільного проекту журналу “Новое Время” та The Economist
“Я запропонував замість податку на прибуток підприємств ввести податок на виведений капітал. Це вивільнить кошти на розвиток бізнесу, оскільки оподаткування торкнеться лише тієї частини прибутку, яка не спрямована на розширення чи створення виробництв. Маю надію, що цю новацію запустимо з 1 січня 2019 року. А поки впровадимо розстрочку на сплату ПДВ на імпортне обладнання для розширення та модернізації виробництва”, – написав Порошенко.
Він зазначив, що 2017-й став роком відновлення економічного зростання: збільшення ВВП за підсумками останніх дванадцяти місяців перевищить 2% попри те, що ініційована ура-патріотами економічна блокада Донбасу, за оцінками НБУ, принесла до $2,5 млрд чистих втрат у торговому балансі.
Глава держави відзначив, що минулого року було зламано кількарічну тенденцію падіння, спричиненого війною, втратою вагомої частини індустріального потенціалу, економічною агресією з боку РФ.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас