Шпек назвав головний ризик для банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шпек назвав головний ризик для банківської системи

Казна та Політика
2126
Серед головних ризиків, які можуть очікувати економіку України у 2018 році, голова ради Незалежної асоціації банків Роман Шпек назвав, в першу чергу, нездатність влади проводити реформи.
Про це він повідомив в інтервью в ефірі передачі 5 каналу “Фінансовий тиждень”.
“Ми очікували три транші від валютного фонду. Але ніхто не говорив, що будуть робити. Всі очікували гроші. Як результат, над реформами не працювали – гроші не отримали. І другий транш, який мав бути в 2017 році, може стати першим траншем в квітні 2018 року”, – сказав Роман Шпек.
Голова Незалежної асоціації банків зазначив, що якщо реформ не буде, то це унеможливить прихід приватного капіталу, і темпи еконономічного зростання будуть залишатися такими, які свідчать про статистичні зміни, а не про якісні зміни в розвитку економіки.
“Якість реформ незадовільна, і найважливіше, що це негативно впливає на імідж держави” – повідомив голова Незалежної асоціації банків. – Найвищим ризиком, який на сьогодні є в банківській системі, є не курсовий ризик, операційний ризик, чи кредитний ризик, а правовий ризик. Юридична система недосконала, в країні не сформовано захисту прав власності”.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас