У Венеції викрали скарби індійських магараджів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венеції викрали скарби індійських магараджів - ЗМІ

Світ
976
3 січня з Палацу дожів у Венеції було скоєно зухвалу крадіжку. Пропали коштовності падишахів Могольської імперії та індійських магараджів.
Про злочин інформувала венеціанська поліція, факт викрадення коштовностей з виставки потрапив на камери відеоспостереження. Вкрадені прикраси знаходилися всередині спеціального скляного стенду. Камери зафіксували момент крадіжки. Видно, як двоє чоловіків піднімають кришку стенду, дістають коштовності і тікають.
Грабіжникам вдалося втекти, незважаючи на спрацювання сигналізації. Інцидент був зафіксований вранці в середу, в останній день експозиції, на якій демонстрували 270 виробів епохи Великих Моголів. Прикраси взяті з приватної колекції шейха Аль-Тані.
За даними видання Repubblica, злодіям дісталися дві сережки і одна брошка, задекларована вартість яких «всього лише» 30 тис. євро, проте реально вони можуть коштувати кілька мільйонів євро. Зараз експерти з Лондона оцінюють вкрадені прикраси по фото. Поліція Венеції закликала на допомогу в розслідуванні гучного злочину колег із Риму.
Колекція належить правлячій сім’ї Катару. Аль-Тані поки утримуються від коментарів. Вони чекають докладного звіту слідчих.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас