Українці розповіли, куди б відправили на навчання своїх дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розповіли, куди б відправили на навчання своїх дітей

Світ
2583
Соціологічна група “Рейтинг” провела дослідження, за результатами якого назвала країни, куди б відправили на навчання своїх дітей і онуків жителі України.
Дослідження показало, що 70% українців хотіли б відправити дітей і онуків вчитися за кордон. 20% респондентів висловилися проти навчання за кордоном, 10% ще не визначилися. Дослідження проводилося у вересні 2017 року.
Згідно з результатами опитувань, українці з західного, центрального і південного регіонів країни більш позитивно ставляться до освіти своїх дітей і онуків за кордоном. Таких респондентів там близько 70%. В той час як 59% жителів східних регіонів України проти цього.
Також дослідження показало, що чим молодші респонденти, чим вищий їхній рівень освіти і чим краще вони забезпечені, тим більше серед них тих, хто мріє про іноземну освіту для дітей і онуків.
Якщо говорити про країни, куди б відправили вчитися своїх дітей українці, то у списку лідирує Німеччина – її обрало 34% респондентів. Серед популярних країн для здобуття освіти українці також назвали Великобританію – 29% США – 25% Польщу – 24% і Канаду – 7%.
Францію обрали 12% опитаних, Чехію і Швецію – по 10%, Італію – 7%, Нідерланди та Іспанію – по 5%, Росію – 4%.
Тим часом, Словаччину, Угорщину, Литву, Португалію та Румунію називали лише 1-2% респондентів.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас