Від вертикальних ферм до майнінгу заради свободи: технології 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від вертикальних ферм до майнінгу заради свободи: технології 2018 року

Технології&Авто
2736
У 2017 році з’явилося безліч нових винаходів. В 2018 році нас чекають ще більш незвичайні і корисні пристрої та додатки. Guardian розповідає про 5 технологій, які визначать обличчя цього року.
1. Штучна нирка, що імплантується
Два мільйони людей по всьому світу, які страждають від хвороб нирок, потребують щотижневого гемодіалізу. Це неприємна і незручна процедура, але без неї вони помруть. Справжнім порятунком для таких людей стане штучна нирка. Це пристрій розміром з кавову чашку, в якому кремнієвий фільтр поєднаний з живими нирковими клітинами, вирощеними в біореакторі. Штучна нирка підключається до системи кровообігу і сечового міхура для очищення крові 24 години на добу. Це спростить процедуру діалізу і вирішить проблему браку донорських органів. Над проектом штучної нирки працювали понад 20 років, і в 2018 році повинні, нарешті, розпочатися клінічні випробування.
2. Вертикальні ферми
Населення планети зростає, і традиційне сільське господарство вже не справляється з його апетитами через брак орних площ і прісної води. Рішенням може стати вертикальне фермерство. Воно дозволяє виробляти овочі, фрукти і зелень без пестицидів і добрив, витрачаючи незначну кількість води і не займаючи багато місця. Одна зі значимих постатей на ринку вертикальних ферм, що формується — компанія Plenty, фінансована Amazon. Вона будує величезні ферми для вирощування зелені поблизу міст або всередині них. Перші об’єкти вже почали роботу в Сан-Франциско і Сіетлі.
3. Краудфандінг, що допомагає бездомним
Beam — британський соціальний стартап, який займається працевлаштуванням бездомних. Він працює з благодійними організаціями, щоб ідентифікувати тих з них, хто здатний бути корисним суспільству, і створює для них онлайн-профілі. В профілі подано короткі відомості про людину, а також про схему її навчання і кошти, яких вона потребує. Завдяки цьому безпритульні можуть стати електриками або таксистами. Жертвуючи їм через Beam, можна відстежувати зміни, які відбуваються в житті людей завдяки зібраним коштам.
4. Повітряний змій-вітрогенератор
Величезний «енергетичний повітряний змій» Makani являє собою новий вид вітрової електростанції. Він генерує електрику, будучи прив’язаним до землі і рухаючись проти вітру. При проходженні повітря через гвинти на крилах пристрій виробляє струм, який передається по тросу вниз. Makani здатний забезпечити енергією до 300 будинків і може бути запущений навіть у тих регіонах, де стандартні вітряки економічно невигідні. Тестування пристрою розпочнеться в наступному році на Гаваях.
5. Майнінг заради свободи
Bail Bloc — це ПЗ, яке використовує незайняту обчислювальну потужність комп’ютера для майнінгу кріптовалюти. Отримані кошти використовуються, щоб допомогти людям, які чекають судового розгляду і не можуть дозволити собі оплатити заставу. Багато хто з них, будучи невинними, йдуть на угоду з правосуддям і зізнаються, тільки щоб уникнути в’язниці. Кожна людина, що завантажила Bali Block на комп’ютер, може виробити від $3 до $5 на місяць. Починаючи з середини листопада, за допомогою програми вже було намайнено криптовалюти на $2000.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас