НБУ має намір оновити порядок перевірки стану інформаційної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір оновити порядок перевірки стану інформаційної безпеки

Казна та Політика
266
Національний банк України (НБУ) пропонує оновити порядок перевірки стану інформаційної безпеки у банківських та інших установах, що використовують засоби захисту інформації НБУ.
Відповідний проект постанови правління “Про затвердження змін до положення про порядок перевірки стану інформаційної безпеки у банківських та інших установах, що використовують засоби захисту інформації НБУ” розміщено для громадського обговорення на веб-сайті Нацбанку.
За даними НБУ метою розробки документа є вдосконалення порядку перевірок стану інформаційної безпеки у банківських та інших установах, що використовують засоби захисту інформації НБУ, стану впровадження/функціонування систем управління інформаційною безпекою, а також повноти виконання банками заходів безпеки, встановлених нормативно-правовими актами центробанку.
Нацбанк нагадує, що він встановлює правила захисту інформації, визначає порядок, вимоги та заходи щодо забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки в банківській системі і здійснює контроль за їх виконанням згідно з законом “Про Національний банк України” та законом “Про основні засади забезпечення кібербезпеки України”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас