Україна затвердила новий офшорний список: додала Грузію, Литву, Угорщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна затвердила новий офшорний список: додала Грузію, Литву, Угорщину

Казна та Політика
1114
Україна на третину розширила свій офшорний список. Як повідомив партнер, керівник групи трансфертного ціноутворення KPMG в Україні Костянтин Карпушин, Кабмін схвалив новий Перелік «низькоподаткових юрисдикцій» — затвердив його постановою №1045.
Документ має довгу бухгалтерську назву: «Про затвердження переліку держав (територій), які відповідають критеріям, встановленим підпунктом 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Податкового кодексу України, та визнанні таким, що втратило силу, розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 №977».
«Загальна кількість країн у Переліку збільшилася з 65 до 85. Зокрема, в список повернулися такі країни, як Гваделупа, Грузія, Марокко, Ліван, ОАЕ, Мальта, Сінгапур. Крім того, в Перелік включені Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Маврикій, Монако, Угорщина», — уточнив Карпушин.
Операції з контрагентами з Переліку визнаються контрольованими вже з 1 січня 2018 року.
Взагалі ж наша ДФС перевіряє операції з набагато більшим переліком країн. Це перехідний варіант: доки Україна не ввела в повному обсязі інформаційний обмін між країнами в рамках BEPS, в рамках трансфертного ціноутворення перевіряються операції не тільки з низькоподатковими юрисдикціями, а й з усіма контрагентами, які не платять податок на прибуток у себе на батьківщині.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас