Голова Миколаївської обладміністрації відмовився від хабара в 2,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Миколаївської обладміністрації відмовився від хабара в 2,5 млн грн

Кримінал
882
Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко відмовився від неправомірної вигоди в сумі 2,5 млн грн з боку директора комунального підприємства “Миколаївський міжнародний аеропорт”, яку той пропонував за пролонгацію трудового договору.
Як повідомляється на сайті обладміністрації у п’ятницю, частину хабара – 700 тис. грн – директор аеропорту пропонував Савченко О. пізно ввечері 28 грудня. Директор КП затриманий на місці злочину в службовому кабінеті голови ОДА.
Ці дані озвучили в п’ятницю на спільному брифінгу Савченко О. і прокурор Миколаївської області Тарас Дунас.
За словами Т. Дунаса, грошові кошти вилучено, проводяться першочергові слідчі дії, планується вручення повідомлення про підозру у ч. 3 ст. 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
“Вчора (у четвер – ред.) директор комунального підприємства набрався зухвальства і, прийшовши в кабінет голови адміністрації, запропонував йому хабар, від якого той відмовився. Пропозиція прозвучала в сумі 2,5 млн грн. Фактично було передано 700 тис.. Зазначений факт задокументований як давання хабара”, – розповів прокурор.
Він зазначив, що директора КП затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Щодо нього буде вирішуватися питання про обрання запобіжного заходу. Слідство також буде з’ясовувати походження запропонованих ним грошей.
У свою чергу, О. Савченко повідомив, що на всіх нарадах, які він проводив під протокол, завжди отримував різні показники від цього підприємства: цифри затвердженого проекту, цифри обговорюваного проекту, різноманітні “платіжки” за використання грошей.
Він також назвав подію “особистою образою”.
За інформацією Миколаївської ОДА, найближчим часом буде проведено аудит підприємства “Миколаївський міжнародний аеропорт”.
Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував цей інцидент з хабарем. “Хабародавець-камікадзе, директор “Міжнародного аеропорту Миколаїв” Галайко запропонував голові ОДА Миколаївщини 700 тис. грн за продовження трудового контракту”, – написав генпрокурор на своїй сторінці в “Фейсбук”.
За його словами, ці кошти Михайло Галайко отримав як “відкат” від керівника ТОВ “Автомагістраль” за підписання актів про виконані роботи з будівництва злітної смуги на суму 64 млн грн.
Ю. Луценко також зазначив, що директор аеропорту став “9,424 тис. корупціонером, затриманих правоохоронними органами в 2017 році”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас