Великобританія пригрозила санкціями Facebook і Twitter через Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія пригрозила санкціями Facebook і Twitter через Росію

Світ
719
Парламент Великобританії дав власникам Facebook і Twitter час до 18 січня для надання докладної інформації про те, як Росія з допомогою цих соціальних мереж втручалася в референдум за Brexit.
Якщо дані не будуть надані в зазначений термін, проти соцмереж введуть санкції, повідомляє The Guardian з посиланням на голову парламентського комітету у справах культури, ЗМІ і спорту Дам’єна Коллінза.
За його словами, запит на отримання інформації викликав «неадекватну» реакцію соцмереж.
«Потрібно ретельно вивчити процедури, якими користуються компанії типу Facebook, щоб допомогти їм знаходити джерела дезінформації, в тому числі політично вмотивованої, яка надходить з іншої країни», — повідомив пан Коллінз. Раніше Facebook визнала, що перед референдумом про вихід Великобританії з ЄС у соцмережі була опублікована оплачена з російських джерел політична реклама, нагадує «Комерсант». З рахунків, пов’язаних з російським Агентством інтернет-досліджень, були оплачені три політичні рекламні оголошення на суму $0,97. Перед референдумом щодо Brexit ці публікації з’явилися в 200 новинних стрічках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас