Дні фінансів, підсумки 2017: Вибір читачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дні фінансів, підсумки 2017: Вибір читачів

540
Протягом 2017 року Finance.ua намагався робити щоденні підсумки дня інформативними, цікавими і унікальними. Ось і в останній робочий день року ми вирішили зробити розсилку особливою.
29 грудня Finance.ua пропонує поглянути на десятку новин з найбільшою кількістю переглядів і коментарів за весь рік, що минає.
***
ТОП-10 новин з найбільшою кількістю переглядів за 2017 рік:
10. Обов’язкова заміна водійського посвідчення: офіційне повідомлення від МВС. У цій новині начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповідає, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 року так звані міжнародні «права» в ЄС взагалі будуть вважатися недійсними.
9. Після заяви Morgan Stanley на українців чекає новий курс долара – експерт. Ще влітку поточного року великий американський інвестбанк Morgan Stanley рекомендував світовим інвесторам вкладати гроші в українські облігації внутрішньої позики, номіновані в гривні. Тоді, на думку керуючого партнера інвестиційної компанії Capital Times, така рекомендація здавалася дуже сильним кроком.
8. Санкції – не завада. Способи переказу грошей з Росії. У жовтні 2016 року Україна заборонила користуватися платіжними системами, в яких присутній російський капітал. А навесні 2017 російська Держдума прийняла законопроект, що забороняє переказ грошей з Росії через міжнародні платіжні системи. В новині розповідається, як можна обійти заборони.
7. В Україні вводиться фотофіксація обов’язкового технічного контролю. 24 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 № 141 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 року № 137 та від 31 травня 2012 року № 512» про введення обов’язкової фотофіксації проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу.
6. Експерти прогнозували восени різке падіння курсу гривні до долара. Однією з найпопулярніших новин 2017 року став прогноз девальвації гривні восени. Новина «зібрала» понад 30 тис. переглядів.
5. Біткойн провалився як валюта – ЗМІ. Таке твердження в грудні зробив Engadget. Біткойн замислювався Сатоші Накамото як віртуальна валюта, яка б звільнила людство від централізованих урядів. Однак, в результаті біткойн перетворився на чистий актив, стверджує видання.
4. Горять всі терміни: чому українці не можуть забрати свої біометричні паспорти. Про проблеми з видачею біометричних паспортів був обізнаний мало не кожен українець. Влітку журналісти намагалися розібратися, в чому причина.
3. У Пенсійному фонді оголосили, кому не підвищать пенсії в жовтні. Пенсійна реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати. В новині глава ПФУ розповідає, кого не зачепить на дане нововведення.
2. Українці зламали Opera VPN в спробі зайти в Вконтакте. 17 травня в коментарях до додатку Google Play українці масово скаржилися на непрацездатність Opera VPN. Представник OSL Networks, яка займається розробкою браузера Opera, визнав наявність проблеми, але запевнив, що її було усунено.
1. 10 найнадійніших б/у автомобілів за версією німців. Німецька асоціація технічного нагляду проаналізувала дані щодо обов’язкового ТО машин у Німеччині і назвала найнадійніші б/у авто (і заодно найбільш ненадійні).
***
ТОП-10 новин з найбільшою кількістю коментарів за 2017 рік:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас