Рахунки ПриватБанку заарештували, щоб стягнути "мільярди Суркіса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки ПриватБанку заарештували, щоб стягнути "мільярди Суркіса"

Фондовий ринок
6254
Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки ПриватБанку на вимогу Суркісів у справі на 1,1 мільярда гривень.
Про це повідомляє FinBalance з посиланням на матеріали Окружного адмінсуду м. Києва.
Як вказано в постанові суду, арешт був накладений постановами головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 29 листопада.
Одночасно з позовною заявою ПриватБанк подавав клопотання про забезпечення позову шляхом заборони державним виконавцям вчиняти будь-які виконавчі дії стосовно боржника у цьому виконавчому провадженні в рамках примусового виконання виконавчих листів Київського апеляційного адміністративного суду від 7 листопада.
Для обґрунтування заявленого клопотання позивач посилався на наявність “небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам банку до прийняття рішення у даній адміністративній справі, а також на наявність очевидної протиправності оскаржуваних дій і рішень органу державної виконавчої служби”.
Проте 18 грудня суд відмовився задовольнити клопотання ПриватБанку про забезпечення позову.

Довідка Finance.ua:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав термін внесення застав по пов’язаних кредитах у Приватбанку, однак колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали свої зобов’язання.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
  • Суркіси, а також інші пов’язані з ПриватБанком особи подали 42 позови проти НБУ. Майже всі позови подано до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов’язаними з ПриватБанком.
  • Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада зобов’язав ПриватБанк повернути сім’ї Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і EUR7,8 тис.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас