Біткойн неможливо пояснити і неможливо контролювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн неможливо пояснити і неможливо контролювати

Фінтех і Картки
2294
За біткойном не стоїть нічого, крім спекуляцій і маніпуляцій, впевнений державний секретар штату Массачусетс Вільям Гельвін. Щоб застерегти потенційних інвесторів, чиновник опублікував кілька причин засумніватися в криптовалюті. Це перша рекомендація для біткойн-інвесторів, випущена від імені регіональної влади у США.
Державний секретар штату Массачусетс Вільям Гельвин вважає, що спекулятивний характер біткойна проявився в період значних коливань курсу. «Ніякого продукту тут немає. Це чиста спекуляція. І маніпуляція, тому що ніхто не може пояснити біткойн і ніхто не може його контролювати», — розповів Гельвін в інтерв’ю CNBC.
Держсекретар опублікував документ, в якому дав сім рекомендацій для потенційних криптовалютних інвесторів. Гельвін зауважив, що біткойн не має підтримки з боку уряду США або центробанку, а криптогаманці не працюють за тими ж правилами, що й рахунки у традиційних банках. «Використання таких гаманців може призвести до непоправних втрат», — підкреслив держсекретар. «Спекулюйте токенами, тільки якщо це не завдасть вашому бюджету істотної шкоди», — додав він.
Гельвін також застеріг про ризики, пов’язані з технологією блокчейна. «Біткойн та інші криптовалюти базуються на публічному реєстрі, відомому як „блокчейн“. Технологія досі вважається експериментальною, тому вона може змінюватися, бути помилковою і використовуватися для злочинної діяльності», — зазначив Гельвін.
Раніше голова Комісії з цінних паперів і бірж США Джей Клейтон опублікував заяву про небезпеки інвестування в криптовалюти і ICO. Минулого тижня своє застереження також представило Агентство з регулювання діяльності фінансових інститутів. «В прес-релізах, електронних листах, телемаркетингових дзвінках, публікаціях на сайтах і в соцмережах з’являються прогнози про можливий прибуток та інші сміливі заяви. Не дозволяйте їм вас обдурити. Цілком можливо, що проводиться шахрайство за схемою накачування і скидання», — попередив регулятор.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас