Стало відомо, хто потрапив в Україні до списку антиофшорного контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто потрапив в Україні до списку антиофшорного контролю

Казна та Політика
970
Кабмін істотно розширив список держав, операції з контрагентами яких підлягають контролю в рамках закону про трансферне ціноутворення. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
«З 1 січня 2018 року в нього включені Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія, Угорщина.
Розширення переліку пов’язано із змінами критеріїв його формування. В список були відібрані держави і території, в яких ставка податку на прибуток підприємств на 5 і більше відсоткових пункти нижча, ніж в Україні (тобто нижче ніж 13%); держави, з якими Україна не уклала міжнародні договори з положеннями про обмін інформацією; і держави, компетентні органи яких не забезпечують своєчасний і повний обмін податковою і фінансовою інформацією на запити державної фіскальної служби.
При розгляді критерію за ставкою податку на прибуток підприємств, що на 5 і більше п. п. нижча, ніж в Україні, була врахована не тільки основна ставка, але і пільгові ставки для окремих галузей, територій, видів діяльності.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас