Українцям законно дозволили не платити "мутні" відсотки за кредитами - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям законно дозволили не платити "мутні" відсотки за кредитами - юрист

Кредит&Депозит
2442
Українці воюють з незрозумілими й оманливими фінансовими договорами. І виграють у кредиторів судові справи. Новий прецедент нещодавно створила клієнтка лізингової компанії: вона змогла оскаржити і визнати недійсним договір лізингу на $19,2 тис. – під придбання Volkswagen Polo, оформлений в травні 2012 року. Відповідну постанову прийняв Верховний суд у справі №6-428цс17.
«Мова йде про досить велику лізингову компанію, з тисячами клієнтів. І всі ці люди, якщо з ними підписані аналогічні валютні договори, тепер можуть дуже швидко оскаржити свої угоди з лізингу. Оскільки людей змушували вносити за машини гривневі платежі по валютних договорах за незрозумілим, непрозорим курсом. Суди кількох інстанцій підтвердили порушення не тільки профільного закону про фінансові послуги, а й закону про захист прав споживачів», – зазначив адвокат Ростислав Кравець. Але це не означає, що кошти не доведеться повертати при збереженні прав на машину.
«Людина й надалі мусить розрахуватися за позикою, тільки вже без урахування відсотків, комісій, штрафів та інших додаткових платежів. Гаситься тільки тіло боргу, причому відразу вся сума. Адже всі основні платежі нараховуються за умовами договору, який більше не дійсний», – пояснив керуючий партнер ЮФ «Можаєв і партнери» Михайло Можаєв.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас