Які штрафи в Україні найбільше лякають автомобілістів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які штрафи в Україні найбільше лякають автомобілістів (інфографіка)

Особисті фінанси
3144
Однією з найважливіших новин цього року стали зміни до ПДР України, презентовані після резонансного ДТП в Харкові.
Нагадуємо, що в МВС вирішили посилити відповідальність порушників. Збільшені штрафи активно обговорюються українськими автомобілістами, в тому числі, і в соцмережах. Деякі з них можуть дуже боляче вдарити по кишені порушника.
Найбільший штраф за порушення ПДР в Україні становить 40 800 гривень. До недавнього часу таке покарання було передбачено тільки в тому випадку, якщо водія до цього вже двічі штрафували за водіння в нетверезому вигляді протягом останніх 5 років. До того ж, це стягнення супроводжується позбавленням прав на термін до 10 років. Втім, навіть мінімальний штраф за п’яне водіння – 10 200 гривень.
Які штрафи в Україні найбільше лякають автомобілістів (інфографіка)
Тепер же штрафи в розмірі 10 200 – 40 800 гривень планують ввести за керування транспортним засобом для осіб, які не мають на це права або позбавлених прав. У МВС окремо уточнили, що дана норма не поширюється на водіїв, які забули права вдома.
Які штрафи в Україні найбільше лякають автомобілістів (інфографіка)
Також зміни до ПДР України містять пункт про збільшення до 3400 гривень штрафу за покидання місця ДТП. Таким же буде і покарання за перевищення допустимої швидкості на 50 і більше км/год.
Крім того, за водіння в нетверезому стані будуть передбачені і більш суворі санкції. Якщо п’яний водій скоїв ДТП, що призвело до середніх тілесних ушкоджень, то йому загрожує тюремний термін до 3 років. У разі, якщо в аварії є загиблі і важко травмовані, то можуть присудити і 7-12 років позбавлення волі.
До речі, швидко та зручно порівняти ціни та оформити поліс ОСЦПВ ви можете прямо на Finance.ua.

Страхування ОСЦПВ

За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас