Депутати готують ґрунт для довічного позбавлення «прав» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати готують ґрунт для довічного позбавлення «прав»

Особисті фінанси
3942
У Верховну Раду внесли законопроект №7432 про посилення відповідальності водіїв, які сідають за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або просто порушують ПДР. Авторами законопроекту виступили народні депутати Леонід Ємець та Борислав Береза.
Даний законопроект пропонує посилити покарання для всіх водіїв, які порушують правила дорожнього руху, а щодо тих, хто це робить систематично – і зовсім вжити жорстких і безапеляційних заходів.
Отже, якщо зазначений законопроект буде розглянутий в термін і прийнятий, то українським водіям, які починають рух транспортного засобу на забороняючий сигнал світлофора, зобов’яжуть виплатити 850 гривень штрафу, а також їх позбавлять на 10 років водійського посвідчення.
Якщо водій спробує і далі здійснювати неприпустимі маневри на червоний сигнал світлофора, то це обернеться для нього суворішим покаранням: після того, як буде зафіксовано третє порушення подібного характеру, водієві «світить» невеликий штраф в 1 700 гривень, а також довічне позбавлення документа, що дозволяє перебувати за кермом і керувати автомобілем.
Якщо водій перебуватиме за кермом в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, він зобов’язується виплатити державі штраф у розмірі 10 200 гривень, а також назавжди попрощатися зі своїми водійськими правами, оскільки їх у нього відберуть. Якщо ж водій буде в такому стані помічений без документів, то на нього накладуть штраф в 40 800 гривень або заарештують на 15 діб.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас