День фінансів, 27 грудня: валютні операції і спрощення, «Укрпошта» і фінпослуги, Україна і IRENA, Київстар і Mobile ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 грудня: валютні операції і спрощення, «Укрпошта» і фінпослуги, Україна і IRENA, Київстар і Mobile ID

713
У новинах середи, 27 грудня, було все: від спрощень і відстрочок до запусків і приєднань.
Банкам спростили проведення валютних операцій. Національний банк спростив для банків звітність за валютними операціями клієнтів і правила оформлення документів для проведення таких операцій.
“Укрпошті” дозволили надавати фінпослуги. НБУ дозволив національним операторам поштового зв’язку (такий статус має сьогодні лише державна “Укрпошта”) надавати фінансову послугу з переказу коштів та брати участь у внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системах за умови одержання ліцензії НБУ на переказування коштів у національній валюті без відкриття рахунків.
Суд Австрії дав відстрочку екстрадиції Фірташа до США. Верховний суд Австрії вирішив розглянути апеляцію українського олігарха Дмитра Фірташа з проханням переглянути як помилковий вердикт Апеляційного суду Австрії, який дозволив його екстрадицію до США.
Президент підписав закон про приєднання України до IRENA. Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про приєднання України до статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA)”. Зазначимо, що Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA) – організація, заснована в 2009 році для підтримки використання всіх форм відновлюваних джерел енергії. Членами організації є понад 130 країн.
НБУ відкликав банківські ліцензії ще у двох банків. Як нагадує центробанк, ці фінансові установи ухвалили рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.
Київстар запускає Mobile ID. Оператор почав підключення абонентів до сервісу, який надає можливість електронної ідентифікації особи для отримання електронних послуг.
Компанії Ахметова, Фірташа і Тігіпка отримали ліцензії на постачання газу до України. Відповідне рішення комісія ухвалила на засіданні в среду. Зазначимо, станом на листопад 2017 року НКРЕКП видала близько 350 ліцензій на постачання газу в Україну. Зокрема, ліцензії отримали великі світові компанії і трейдери, такі як Trafigura, Engie, MET.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас