КМДА шукає інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА шукає інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу

Світ
338
Київська міськдержадміністрація (КМДА) в лютому 2018 року проведе конкурс із залучення інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу, повідомив журналістам заступник глави КМДА Петро Пантелєєв у середу.
За його словами, створення такого комплексу – необхідна умова для закриття та рекультивації полігону з захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) №5 у Підгірцях.
Вартість зведення сміттєсортувальних ліній КМДА оцінює в EUR30-40 млн, а будівництво комплексу з утилізації сміття з виробництвом електроенергії – в сотні мільйонів євро.
Крім того, П.Пантелеєв повідомив про плани в наступному році завершити реконструкцію сміттєпереробного заводу “Енергія”.
“У нас є два роки, щоб провести конкурс, залучити підрядника і обладнати завод сучасною системою (очищення газів – ред.) за прикладом заводів у Німеччині, Франції, Японії”, – сказав він.
Заступник глави КМДА нагадав, що управління заводом “Енергія” з квітня 2018 року перейде від “Київенерго” до комунального підприємства “Київтеплоенерго”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас