Жителю Китаю дали рекордний термін за поширення VPN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителю Китаю дали рекордний термін за поширення VPN

Світ
1195
У грудні 2017 року жителя Китаю Ву Сян-ян засудили до 5,5 років в’язниці за продаж VPN-програми для обходу так званого Великого китайського фаєрвола (Great Firewall) – потужного інтернет-фільтра, що діє в КНР.
Ву Сян-ян, який проживає в автономній області Гуансі, був оштрафований на 500 тис. юанів ($76 тисяч) за те, що він належним чином не ліцензував свій VPN-бізнес.
За даними правоохоронних органів КНР, VPN-сервіс чоловіка, що маскує розташування користувача і перенаправляє трафік через сторонні сервери, працював з 2013-го по червень 2017 року. За його допомогою люди отримували доступ до зарубіжних сайтів, заблокованих на території Китаю.
За вказаний час VPN-сервіс приніс чоловікові 792 638 юанів ($120,5 тис.) виручки і близько 500 тис. юанів (близько $76 тис.) незаконного прибутку.
Чоловік пропонував свої послуги на власному веб-сайті, а також на популярному торговому майданчику Taobao і в соцмережах, обіцяючи забезпечити за допомогою VPN доступ до онлайн-сервісів Facebook, Google і Gmail, заборонених в Китаї.
В березні 2016 року чоловік в акаунті Twitter заявив, що його VPN для перегляду заблокованих в КНР сайтів використовують близько 8 тис. іноземців і 5 тис. компаній.
В даний час цей веб-сайт заблокований. Винесений Ву Сян-яну вирок став найсуворішим покаранням за такого роду злочин в Китаї.
Раніше в цьому році інший житель КНР на ім’я Ден Цзівей був засуджений до дев’яти місяців в’язниці за продаж VPN-додатків.
У січні 2017 року китайський уряд оголосив про кампанію із «зачистки» ринку від нелегальних VPN-провайдерів. Згідно з вимогами влади, в Піднебесній всі провайдери VPN зобов’язані реєструватися і отримувати ліцензію на свою діяльність.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас