Baidu побудує ШІ-місто за 100 км від Пекіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Baidu побудує ШІ-місто за 100 км від Пекіна

Технології&Авто
515
Нова економічна зона Xiongan стане тестовим майданчиком для випробування нових технологій, насамперед, пов’язаних з ШІ. Крім того, «екологічно свідоме» місто допоможе розвантажити перенаселений Пекін, пише Asia Nikkei.
Китайський інтернет-гігант Baidu планує взяти активну участь у здійсненні містобудівного проекту, центральне місце в якому буде займати розробка та використання систем штучного інтелекту. Мова йде про нову особливу економічну зону Xiongan New Area в 100 км на північний захід від Пекіна і 100 км на захід від Тяньцзіня. Мета голови КНР Сі Цзіньпіна — з нуля побудувати нове «екологічно свідоме» місто, щоб розвантажити перенаселений столичний регіон. З часом нова містобудівна зона розшириться зі 100 кв. км до 2000 кв. км і стане будинком для 2-2,5 млн осіб.
Baidu вже підписала угоду з урядом провінції Хебей, яка передбачає перетворення Xiongan New Area в модель міста з принципово новою транспортною інфраструктурою. Вона буде включати розумний громадський транспорт і безпілотні автомобілі, перші випробування яких Baidu вже почав проводити на міських дорогах минулого тижня. Крім того, в Xiongan з’явиться лабораторія з розробки штучного інтелекту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас