Tesla Roadster справді відправиться в космос на борту Falcon Heavy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla Roadster справді відправиться в космос на борту Falcon Heavy

Технології&Авто
785
На борту ракети-важковика Falcon Heavy під час першого польоту буде знаходитися електромобіль Tesla Roadster. Ілон Маск заявив про це ще на початку грудня, але тоді багато хто сприйняв його заяву як жарт. Виявилося, що автомобіль дійсно відправиться в космос — як доказ Маск опублікував фотографії родстера, встановленого у відсіку для корисного навантаження.
На початку грудня голова SpaceX Ілон Маск написав у своєму мікроблозі в Twitter, що відправить на орбіту Марса свій вишневий Tesla Roadster. Під час польоту в автомобілі, за планом Маска, повинна була грати пісня Девіда Боуї Space Oddity. Заява здалася багатьом жартом, але, як виявилося, електрокар дійсно полетить в космос.
Судячи з опублікованих Маском фотографій, родстер вже встановлений у відсіку для корисного навантаження, який буде приєднано до багаторазової ракети-важковика Falcon Heavy. Перший політ ракети повинен відбутися в січні. Маск не розраховує на успіх заходу і не планує повертати Falcon Heavy на Землю. Раніше голова SpaceX визнав, що удачею буде сам факт запуску без вибуху.
Через високі ризики компанія вирішила не відправляти в космос корисне навантаження, а на думку Маска, родстер до цієї категорії не належить. «Зазвичай при тестовому запуску на борт ракети завантажують симулятор вантажу у формі блоків сталі або бетону. Але це здалося нам страшенно нудним. Тому ми вирішили відправити в космос щось незвичайне, щось, що пробуджує в нас почуття», — написав Маск в Instagram.
Експерименти з корисним навантаженням вже стали фірмовим прийомом SpaceX. Навесні Ілон Маск розповів, що під час дебютного випробування космічного корабля Dragon на його борту знаходився великий шматок сиру. На цю ідею Маска надихнув друг і телешоу «Монті Пайтон».
Ракета Falcon Heavy повинна була відправитися космос ще в серпні, але компанія неодноразово переносила терміни. За словами Маска, розробка літального апарату виявилася більш складним завданням, ніж очікували в компанії. Оскільки ракета являє собою в’язку з трьох ступенів Falcon 9, для її польоту потрібна синхронна робота не 9, а 27 двигунів. Компанія вже випробувала всі три прискорювачі, а також показала перші фотографії ракети важкого класу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас