Прогноз: у 2018 році Індія стане п'ятою найбільшою економікою світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: у 2018 році Індія стане п'ятою найбільшою економікою світу

Світ
1454
У найближчому майбутньому список світових економічних лідерів зазнає змін. Великобританія втрачатиме позиції, Росія опуститься за межі топ-15 економік планети. Такий прогноз економістів інституту CEBR.
За оцінками економістів британського дослідницького інституту CEBR, у 2018 році склад п’яти найбільших економік зазнає змін. Замість Великобританії на п’яте місце вийде її колишня колонія – Індія, склавши компанію США (1 місце), Китаю (2 місце), Японії (3 місце) та Німеччині (4 місце).
Сполучене Королівство та Франція посядуть відповідно шосте та сьоме місце. Водночас до 2020 року Великобританія опуститься нижче за Францію, прогнозують фахівці. Утім, негативний ефект від Brexit вірогідно буде не таким сильним, як цього побоювалися, пише агенція Reuters, яка ознайомилася з опублікованим у вівторок, 26 грудня, прогнозом організації.
Аналітики спробували зазирнути і у далеку перспективу: у 2032 році, прогнозують вони, Китай обжене США та стане найбільшою економікою на планеті. Попередні прогнози говорили про 2031 рік, проте протекціоністські заяви президента Дональда Трампа поки серйозно не позначилися на глобальній торгівлі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас